Срещата на върха Г-7 в Италия продължава. На нея ще

...
 Срещата на върха Г-7 в Италия продължава. На нея ще
Коментари Харесай

Среща на лидерите от Г-7: Папа Франциск ще говори за изкуствения интелект

 

Срещата на върха Г-7 в Италия продължава. На нея ще участва папа Франциск, който ще приказва за изкуствения разсъдък.

Джо Байдън ще подпише ново съглашение за сигурност с Володимир Зеленски

През първия ден на диалозите тематиката Украйна доминираше. Лидерите на групата на седемте се договориха за нов заем от 50 милиарда $, който да помогне Украйна в битката ѝ за оцеляване във войната против Русия.

За задачата ще бъдат използвани лихвите от замразените средства на Руската централна банка отвън Русия. В сряда Вашингтон включи в санкционния си режим основани в Китай компании, които продават полупроводници за съветската военна промишленост.

 Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  „ Беше злокобно “: Стопани намират конете си, убити с арбалет в Етрополе 2 мин. „ Беше злокобно “: Стопани намират конете си, убити с арбалет в Етрополе  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята  Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  „ Беше злокобно “: Стопани намират конете си, убити с арбалет в Етрополе 2 мин. „ Беше злокобно “: Стопани намират конете си, убити с арбалет в Етрополе  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа сред рейс с деца и такси в София (СНИМКИ)  Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята 2 мин. Училище без покрив и потрошени коли: Започна описването на вредите от бурята

Днес основните диалози ще бъдат фокусирани към Китай. Очаква се водачите да изразят своята угриженост по отношение на несъразмерния промишлен потенциал на Китай и поддръжката на Пекин за Москва.

 Среща на водачите на G-7 Снимка: Reuters

Лидерите ще обсъдят също и миграцията, която е значима тематика за премиера на Италия Джорджа Мелони. Тя упорства Европа да ѝ помогне да ограничи потоците от незаконни мигранти от Африка.

Мелони започва самодейност за стимулиране развиването на африканския континент за да сесправи с главната причина за напускането на родните им страни.

Седемте най-мощни стопански системи ще извърнат и по-специално внимание на Африка освен поради ресурсите на континента, само че и за отговор на аргументите за напора на небогати мигранти към Европа. 

„ Посланието, което насочваме от Г-7, е, че желаеме да засилим разговора си с нациите от Глобалния Юг. Ние не сме затворена цитадела, която се пази от някого, Г-7 е предложение към света за споделени полезности и споделено развиване “, сподели министър председателят на Италия Джорджа Мелони.

Русия обаче предизвести неведнъж Запада да не протяга ръка към парите ѝ

Макар и да не е в формалния дневен ред, се чака водачите на Франция, Германия и Италия да проведат първи диалози за разпределянето на главните постове в Европейския съюз след евровота в неделя.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР